All Parliament and Council legislation

Wikipedia

Rezultatele căutării

Translate

miercuri, 14 ianuarie 2015

2%: Contribuabili ! De ce e bine sa folositi aceasta prevedere ?

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze pana la 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

  • Nu va costa nimic!
  • Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public - deci al dumneavoastra!
  • Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dumneavoastra directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
  • Va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea dumneavoastra directionandu-i catre o organizatie locala.
  • Puteti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1: Alegeti un domeniu si o organizatie catre care vreti sa directionati 2% din impozitul dumneavoastra. Daca doriti, puteti raspunde uneia din cererile pe care probabil le veti primi sau despre care veti citi sau auzi. * de pus aici mai multe
Pasul 2: Aflati datele de contact ale organizatiei. Aveti nevoie de urmatoarele informatii: numele organizatiei, codul de identificare fiscala (codul fiscal), contul organizatiei in format IBAN
Pasul 3: Completati datele pe declaratia in functie de sursa dumneavoastra de venit:
  • completati Declaratia 230 (punctele A si B). Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. 
  • daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): completati declaratia 200. Va rugam sa completati cu atentie toate datele, inclusiv datele organizatiei: nume, cod fiscal si cont bancar. Atentie contul bancar in format IBAN are 24 de cifre!
Pasul 4: Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de care apartineti sau depuneti-o personal.

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dumneavoastra! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare. 

Formular 230

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu